Filmjölkslimpa



degen
2 dl  dinkelmjöl (eller gramhamsmjöl)
2 dl  dinkelmjöl, fullkorn
0,5 dl  rågkross
1 dl  rågflingor
1,25 dl  havregryn, fiber eller vanliga
0,25 dl  linfrö, krossade
0,25 dl  solrosfrön
0,75 tsk  bikarbonat
0,75 tsk  brödkryddor, malda
0,75 tsk  salt
1 dl  sirap, mörk eller ljus (räcker gott och väl med en halv dl)
0,5 l  filmjölk lätt

Extra smaksättning
0,75 dl  Blandning av "naturgodisnötter", t ex valnötter, hasselnötter eller mandel, För en nötig limpa! Hacka i småbitar.
0,75 dl  torkad frukt, För en fruktig limpa! Hacka i småbitar.

Tillagning

1. Sätt ungen på 175 grader.
2. Förbered två avlånga brödformer genom att lägga i bakplåtspapper eller olja in dem.
3. Blanda ihop alla torra ingredienser.
4. Tillför antingen det "nötiga" innehållet eller det "fruktiga".
5. Häll på sirap och filmjölken. Mix it!
6. Fyll formarna med smeten och strö över lite linfrön på toppen, så blir limporna extra fina.
7. In i ugnen, ca 55 minuter. Lägg över folie de sista minutrarna om limporna blir för mörka.



Nu har jag städat ur garderober och rensat.. Dammsugat&moppat..

En stor hög med jackor och kläder till förrådet och en lika stor hög med kläder till Myrornas har jag fått ihop!
Karl min mekar med bilen.. blir nog en ny bil inom en snar framtid..


Sen bakade jag två limpor filmjölksbröd.. så gott och saftigt! Hur smidigt som helst.. klart på en kvart! (plus 55min i ugnen ;))
Får ätas till lördagsfikat idag :)

Men nu tänkte jag unna mig en runda till gymmet och lite cardio..
Får se hur det går att veva med armarna på crosstrainern idag. Sån grym träningsvärk i ryggen!
Tack Danni!!!



 <-- Chillar på balkongen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0