Recept italienska skorpor!
Till Isabelle och andra sugna!!
Italienska skorpor
2 ägg
1och en kvarts dl socker
1dl sötmandel
skalet av en halv citron / eller apelsin
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Gör såhär:
Vispa ägg och socker, grovhacka mandeln och blanda i.
Häll i skalet av rivna citronen eller apelsinskalet..
Rör ner 3dl vetemjöl, bakpulvret och vaniljsockret, sedan saltet i smeten..
Lägg den kladdiga smeten i ex en vanlig liten ungs/gratängform, som du har bakplåtspapper i..
Grädda på ca 160 grader, i mitten av ugnen - 18minuter!!
Ta ut och låt svalna! Sedan skär du dem i små "skorpbitar" och kör in i ugnen längst ner på eftergräddning (ha ex en trägaffel emellan så att ugnen inte är helt stängd..
150grader i 30minuter för att de ska bli hårda!!
Njut med lite julmust till =)