Saftigt brytbröd med linfrön

Ingredienser
Tillagning
12 bullar1. Blanda fingervarm mjölk samt olja, salt och jäst i en bunke, tillsätt vetekli, mjöl och linfrö och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min.
2. Knåda degen och forma till en rulle, dela den i 12 lika stora delar och rulla till bollar, placera dem på en plåt med ca 1 cm mellanrum. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
3. Pensla bullarna med lite mjölk och grädda i 250 graders varm ugn i ca 15 minuter.
Tips: Följ beskrivningen fram till steg 2 och rulla bullarna kvällen innan och låd dem jäsa långsamt i kylskåpet över natten, ta ut och grädda dem på en gång på morgonen och njut av färskt bröd till frukost.
Dessa bjöd jag tjejorna på ikväll på våran tv-kväll.. med färskpressat kaffe av nymalda bönor, och skummad baristamjölk till.. mm mm mmm!

Såå efter en hektiskt dag med träning hos sjukgymnasten, promenad med Fanny, lunch med Maysan, fönsterputsning, städning, rensning, planterat blommor i blomlådorna till balkongen och bakat bröd så ska jag äntligen mysa ner mig med min man <3
Nattinatti!
Kommentarer
Trackback