Matrecept till Titti!
GI-pizza med skinka
Pizzadeg
(till 4 portionspizzor)
2 1/2 dl vatten
1/2 pkt jäst
2 tsk salt
3,5 dl siktat dinkelmjöl
3,5 dl fullkornsmjöl av dinkel
2 krm torkad oregano eller basilika
Tomatsås:
(till 4 portionspizzor)
1 förpackning krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 krm malen svartpeppar
salt och malen vitpeppar
1 vitlöksklyfta
Fyllning:
150 g kokt skinka/person
2-3 färska champinjoner/person
Gör så här:
1. Häll tomatkrosset i en kastrull och koka upp. Krydda med tomatpuré, salt och svartpeppar. Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter. Pressa ner vitlöken och rör om.
2. Blanda samman mjöl och salt. Ljumma vattnet till 37°, fingerljummet. Smula i jästen i lite av vattnet och lös jästen. Tillsätt resten av vattnet blanda ner mjölet, lite i taget. Arbeta kraftigt och länge, 5 minuter i maskin eller 10 för hand, till en slät och ganska lös deg. Låt jäsa i 30 minuter.
3. Knåda degen lätt. Kavla ut den direkt på papper till 4 portionspizzor. Lägg på tomatsåsen, strö på osten och sedan fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 7-10 minuter i 275°. Pizzan ska börja "bubbla" och få vacker färg. Strö eventuellt över torkad oregano före servering.
Vad tycker du om Blondinbella då? :) Läs vad jag tycker. Puss
MMM MM MMM MMUUUMS!!!!
DEt var skit gott madde!! MER RECEPT FÖR FAN!! :)
MISS U!! <3<3<3<3