Nyttiga(re) bullar ;)


På begären ett nyttigare bullrecept:
¨



Knepet är att byta ut del av fettet mot mager kvarg. Det gör bullarna betydligt lättare än vanligt. Sen kan man göra bullarna extra saftiga genom att riva ner mandelmassa i fyllningen.  

 

kanelbullar

Före:


seperator

Vanliga kanelbullar

Näringsinnehåll per bulle:


Energi: 133 kcal
Fett: 4,7 g
Protein: 2 g
Kolhydrat: 20 g

24 st

25 g jäst
2,5 dl standardmjölk
75 g smör
1 dl socker
ca 7 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)
1 tsk stött kardemumma

Fyllning:

50g mjukt smör
1,5-2 msk kanel
3/4 dl socker

Garnering:
1 uppvispat ägg
Pärlsocker

Efter:


seperator

Tastelines lättare kanelbullar

Näringsinnehåll per portion:



Energi: 110 kcal
Fett: 2,2 g
Protein: 2,6 g
Kolhydrat: 19 g

24 st

25 g jäst
2,5 dl minimjölk
0,25 dl flytande margarin
0,5 dl kesella 1%
1 dl socker
ca 7 dl vetemjöl
1 tsk stött kardemumma

Fyllning
100 g mandelmassa
1,5- 2 msk kanel
1 tsk flytande margarin

Garnering:
1 uppvispat ägg
Pärlsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225-250 grader.
2. Värm mjölk och margarin fingervarmt och blanda i kesella. Smula i jästen och rör tills den löst sig i degvätskan. Tillsätt socker och sedan mjöl, lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.
3. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka. Pensla kakan med ca 1 tsk flytande margarin. Tag 100 g mandelmassa och riv det grovt över kakan och pudra över kanel.
5. Rulla ihop kakan och dela den i ca 24 st delar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter.'


Recepter är från Tasteline..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0