Tillsatser i vår föda!!!

Detta är tillsatser som sägs vara ofarliga:
Socker, sirap, E-330 citronsyra, E331 + E333 citrat, E440 pektin, E406 agar agar (lustiga namn)

Färgämnen som man tror är ofarliga:
 E100, E140, E142, E150, E153, e160 s-c & f, E162, E163, E170-E172, E174, E175

Konserveringsmedel:
E270, E296, E297, E325

Naturliga glansmedel:
 E901-904

Sötningsmedel:
E967-xylitol

Så dessa behöver man inte va lika "rädd" för.. förut trodde jag nämligen att allt som började med E är farligt..  Alltid lär man sig nåt =)



De farligare för exempel är:
Gelatin som görs av grissvål (YAAAACK), fruktos, glukossirap..

Sötningsmedel ger gaser!!

E120, E160b E161 b.g. kan ge överkänslighet..

De flesta tillsatser som är lite tveksamt farliga kommer från gris- (animaliskt fett)


De allra farligaste (som de finns dokumenterat att det verkligen är farligt) är:
Azofärgämnerna, alla dessa har varit förbjudna i Sverige pga risk för astmaattacker..

E127 misstänker man kan vara cancerframkallande..

(Användningsområde
Används i cocktailbär och inlagda körsbär)


Jaa de finns ju en hel uppsjö med tillsatser och skit!!

En bra sida att gå in på:

http://www.aktavara.org/   <---- Där kan du skriva in ett E-nummer så får du reda på hur det är "skapat", vad det finns i och vad det har för effekter..

Nice att läsa på om =)



Här ligger ett cocktailbär o e cancerframkallande..  :p



Ps. Onaturliga ämnen kan sänka förbränningen!!


Kommentarer
Postat av: Anonym

mmm man får nog lugna sig lite.. men det är svårt.. Särkilt på helgen.. när man inte har nått annat att hitte på..

Helgen blir hundkurs med vovven på lördag.. å barnkalas för henkes systerbarn.. 1 års kalas...mysigt.. jag hoppas på fiskedamm.. =) händer själv?

2009-04-17 @ 10:08:05
URL: http://mrsfi.blogspot.com
Postat av: nord

Haha har du läst den hemliga kocken eller? Koffes pappa tjöötar om sånthär varenda gång vi ses, och nu fick koffe denna bokenså nu kommer han väl tjöta me.. men, you know me.. ja skiter i va de e ja stoppar i mig bara de ser bra ut ;)

2009-04-17 @ 12:18:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0